Διοίκηση Κουζίνας (CAMM_311.1_B)
Το μάθημα αυτό παρουσιάζει μια συστηματική
προσέγγιση με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση μιας επαγγελματικής κουζίνας.
Συμπεριλαμβάνει τη βασική διαχείριση μιας κουζίνας, τη στελέχωση, την
εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων, τις τεχνικές χειρισμού τροφών, τα
πρότυπα ασφάλειας υγιεινών διαδικασιών στον χώρο εργασίας, τον σχεδιασμό και
λειτουργία της κουζίνας, τη συγγραφή και ανάπτυξη του μενού και την επιλογή και
συντήρηση εργαλείων και εξοπλισμού κουζίνας.
Ο κύριος στόχος αυτού του μαθήματος είναι να
βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν υψηλής ποιότητας πρότυπα διαχείρισης
κουζίνας σε όλους τους κλάδους της επισιτιστικής βιομηχανίας. Στοχεύει επίσης
στο να βοηθήσει τους φοιτητές να αφομοιώσουν τις αρχές που θα τους οδηγήσουν
στην παραγωγή των σωστών ποσοτήτων φαγητού στη βέλτιστη ποιότητα, για τον
απαιτούμενο αριθμό ατόμων, στον σωστό χρόνο, με την αποτελεσματικότερη χρήση
του προσωπικού, του εξοπλισμού και των υλικών.