Επαγγελματικά Γαλλικά V (CAFR_321.1)

Αυτό είναι το πέμπτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα, όπως όλα τα μαθήματα γλωσσών, είναι εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και στόχος του είναι η ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα του επισιτισμού, της φιλοξενίας και του τουρισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα προχωρημένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Γαλλική Γλώσσα. Το μάθημα περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται κυρίως με την οργανωτική δομή ενός ξενοδοχείου και τα καθήκοντα του προσωπικού, τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ξενοδοχείου, τις απαραίτητες διεργασίες για κράτηση, υποδοχή, εξυπηρέτηση και παροχή πληροφοριών στους πελάτες στο εστιατόριο (παρουσίαση του μενού, βοήθεια επιλογής πιάτου, επεξήγηση της σύνθεσης ενός πιάτου, λήψη παραγγελίας, διαχείριση παραπόνων), καθώς επίσης και λεξιλόγιο σχετικό με τους τύπους μενού εστιατορίου, επιτραπέζια σκεύη και το βεστιάριο των εστιατορίων. Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα ενισχύσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τη γραμματική δομή της Γαλλικής Γλώσσας ώστε να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Θα είναι σε θέση να κατανοούν τα κύρια σημεία γραπτών ή προφορικών εγγράφων που αφορούν οικεία επαγγελματικά καθήκοντα και να επικοινωνούν στις περισσότερες περιπτώσεις του επαγγελματικού τους τομέα. Οι φοιτητές αναμένεται να λειτουργούν στο επίπεδο Α2+/Β1 του ΚΕΠΑ.