Διεθνής Κουζίνα: Από Κλασσική μέχρι Φιούζιον (CAPM_311.1_B)

Φιλοσοφία μαθήματος

Το μάθημα αυτό έχει ως σκοπό να παράσχει στους φοιτητές γνώσεις σχετικά με την προέλευση συγκεκριμένων διεθνών κουζινών καθώς και με τα πολιτιστικά και κοινωνικό-οικονομικά στοιχεία που έχουν επηρεάσει, διαμορφώσει και βοηθήσει στην εξέλιξη των χαρακτηριστικών κάθε κουζίνας.

 

Στόχοι

Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στη γαστρονομική κληρονομιά της διεθνούς κουζίνας με συναφή κλασικά και παραδοσιακά εδέσματα με έμφαση στους παράγοντες που οδήγησαν στην εξέλιξη της σύγχρονης και μοντέρνας παρουσίασης των εδεσμάτων αυτών. Επίσης, επικεντρώνεται στην εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών, στην οργάνωση και τη διοίκηση της κουζίνας, και τις δεξιότητες διαχείρισης του διαθέσιμου χρόνου για την παραγωγή πιάτων από εθνικές κουζίνες.