Επαγγελματικά Γαλλικά III (CAFR_221.1_A)
Αυτό είναι το τρίτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα, όπως όλα τα μαθήματα γλώσσας, είναι εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και στόχος του είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα της γαστρονομίας και του επισιτισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα βασικές γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Γαλλική Γλώσσα. Το μάθημα περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται κυρίως με τον εξοπλισμό της κουζίνας, τροφοδοσίας και καθαρισμού, την παρουσίαση ενός πιάτου και του περιεχόμενού του, τα Γαλλικά τυριά, καθώς επίσης και λεξιλόγιο σχετικό με ξηρούς καρπούς και όσπρια, σούπες και ζωμούς, κρέατα και πουλερικά, σως και πηκτικές ουσίες. Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα ενισχύσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας προφορικού και γραπτού λόγου, καθώς και τη γραμματική δομή της γαλλικής γλώσσας. Θα είναι σε θέση να επικοινωνούν σε απλές και καθημερινές εργασίες που απαιτούν απλή και άμεση ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με τον επαγγελματικό τους πεδίο, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Οι φοιτητές αναμένεται να λειτουργούν στο επίπεδο Α2.1 του ΚΕΠΑ.