Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών (CAPM_233.1_A)

Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές μαγειρικών τεχνών στην αποτελεσματική λειτουργία του τμήματος τροφίμων και ποτών παρέχοντας τους τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που χρειάζονται.  Παρουσιάζονται οι βασικές αρχές εξυπηρέτησης, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στη σημαντική κάλυψη και ικανοποίηση των αναγκών των πελατών. Οι φοιτητές θα κατανοήσουν τις βασικές ευθύνες, τα καθήκοντα, τις διαδικασίες και τα συστήματα του προσωπικού του τμήματος καθώς και τη  σχέση τους με την κουζίνα και άλλα τμήματα. Θα εξοικειωθούν στις διάφορες  μεθόδους σερβιρίσματος  οι οποίες σχετίζονται με τους διάφορους τύπους μενού,  την ορολογία σωστής εξυπηρέτησης,  καθώς και τα έπιπλα, τον εξοπλισμό, τα είδη λινών, τα επιτραπέζια σκεύη και τα πιατικά που χρησιμοποιούνται σε διάφορες εκδηλώσεις.