Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά (CAPM_234.1_B)

Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί να παρέχει στους φοιτητές τις αρχές που αφορούν όλα τα στάδια της παραγωγής των κρασιών και των οινοπνευματωδών ποτών καθώς και την κατανάλωση τους. Επίσης παρέχει γνώσεις όσον αφορά τις αρχές λειτουργίας του μπαρ και την διαχείριση της κάβας, την προώθηση των πωλήσεων, την παρασκευή κοκτέιλ, καθώς και την ανάμιξη ποτών.

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις που αφορούν όλα τα στάδια της παραγωγής των κρασιών και των οινοπνευματωδών ποτών καθώς και την κατανάλωσή τους. Επίσης καλύπτει τις βασικές αρχές λειτουργίας του μπαρ και τη διαχείριση της κάβας, την προώθηση των πωλήσεων, την παρασκευή κοκτέιλ, καθώς και την ανάμιξη ποτών. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τους διάφορους συνδυασμούς σερβιρίσματος εδεσμάτων και των διαφόρων ποικιλιών και τύπων κρασιών.

 Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση να:

Ø  Γνωρίζουν την ιστορία του κρασιού, την ιστορία των Κυπριακών οινοβιομηχανιών και των προϊόντων τους.  Θα εξεταστούν τα πιο σημαντικά κρασιά όλου του κόσμου.

Ø  Γνωρίζουν τις αρχές οι οποίες αφορούν την παραγωγή των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών, την αποθήκευση, τον κατάλληλο χειρισμό και την χρήση τους.

Ø  Γνωρίζουν την προώθηση πωλήσεων καθώς και τις αρχές που διέπουν τη διεύθυνση του μπαρ και της κάβας των ποτών.

Ø  Παίρνουν παραγγελίες και να σερβίρουν κρασιά και αλκοολούχα ποτά.  Να μπορούν να εισηγηθούν κρασιά τα οποία θα παντρεύονται με συγκεκριμένα φαγητά.

Ø  Μπορούν να αναγνωρίζουν τον κυριότερο εξοπλισμό του μπαρ και ποια είναι η χρήση τους.

Ø   Γνωρίζουν πως γίνονται τα κοκτέιλ

Ø  Κατανοούν τα διάφορα χαρακτηριστικά των διάφορων κρασιών (φυσικά και αφρώδη) και να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τους διάφορους τύπους κρασιού, το χρώμα και την γεύση τους

Γνωρίζουν, να καταλαβαίνουν και να κατανοούν τον τρόπο παραγωγής των κυριότερων αλκοολούχων ποτών (μπράντι, κονιάκ, ουίσκι, βότκα, ρούμι και λικέρ).