Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία (Ανώτερο Επίπεδο) (CAPM_221.1_B)
Το μάθημα αυτό σκοπό
έχει να εισαγάγει τους φοιτητές στις αναβαθμισμένες δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται στο
τομέα της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.
Οι φοιτητές έχουν τη
δυνατότητα να εφαρμόσουν με επιτυχία και παραγωγικά προηγμένες αρχές,
δεξιότητες και τεχνικές ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Διερευνούν τα συστατικά
ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας και τη λειτουργία τους στη διαμόρφωση των
προϊόντων, την προετοιμασία και την αισθητική αξιολόγηση των παρασκευών.
Δίνεται έμφαση στις παρασκευές που περνούν από ζύμωση, είναι εμπλουτισμένες και
έχουν φυλλώδη δομή, παρασκευάζοντας διεθνή και ντόπια αρτοπαρασκευάσματα.