Συστήματα Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών (CAPM_231.1_A)
Το μάθημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να
κατανοήσουν τη σημασία που έχουν οι αποτελεσματικές διαδικασίες και τα
συστήματα ελέγχου τροφίμων και ποτών σε κερδοφόρες επισιτιστικές επιχειρήσεις.
Οι φοιτητές θα αποκτήσουν γνώσεις εφαρμογής λογισμικού συστήματος και
ικανότητες που σχετίζονται με τις διαδικασίες αγορών, παραλαβών, αποθήκευσης,
διακίνησης και μεθόδων παραγωγής τροφίμων που χρησιμοποιούνται σήμερα σε
επισιτιστικές επιχειρήσεις. Περαιτέρω, οι φοιτητές θα μάθουν πώς να υπολογίζουν
το κόστος και τα ποσοστά κόστους τροφίμων και ποτών και πώς να εφαρμόζουν
αποτελεσματικές μεθόδους ελέγχου των κόστων αυτών.
Το μάθημα έχει ως κύριο στόχο να παράσχει στους
φοιτητές τις βασικές γνώσεις που αφορούν τις βασικές αρχές και διαδικασίες που περιλαμβάνονται
στη αποτελεσματική λειτουργία μιας επισιτιστικής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων
όλων των σταδίων των αγορών, παραλαβών, αποθήκευσης, διακίνησης και παραγωγής
τροφίμων στην κουζίνα. Στοχεύει επίσης στην απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων
εφαρμογής λογισμικού συστήματος και σε σύγχρονους
μεθόδους υπολογισμού κόστων και ποσοστών κόστους φαγητών και ποτών καθώς και σε
μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έλεγχο αυτών των κόστων.