Ασφάλεια Τροφίμων (Υγιεινή Τροφίμων και HACCP) (CACM_161.1_A)

Το μάθημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στον φοιτητή τις βασικές γνώσεις τόσο για την καλύτερη εφαρμογή της ασφάλειας τροφίμων όσο και για την εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος HACCP στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία. 

Το μάθημα παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα κατανόησης της διασύνδεσης μεταξύ υγιεινής τροφίμων, τροφικής δηλητηρίασης, και της αλλοίωσης τροφίμων, αναγνωρίζοντας το κοινωνικοοικονομικό κόστος από την ανεπαρκή εφαρμογή πολιτικής για υγιεινή τροφίμων. Επίσης, οι φοιτητές θα αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο της υγιεινής τροφίμων καθώς και της ανάλυσης κινδύνων για την ασφάλεια των εδεσμάτων.