Επαγγελματικά Γαλλικά IV (CAFR_311.1_B)

Αυτό είναι το τέταρτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα, όπως όλα τα μαθήματα γλωσσών, είναι εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και στόχος του είναι η προετοιμασία για το επίπεδο Α2.2. Το μάθημα προσβλέπει στην ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα του επισιτισμού και του τουρισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα ενισχυμένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Γαλλική Γλώσσα. Το μάθημα περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται κυρίως με τους κανόνες υγιεινής για την προετοιμασία και φύλαξη ψαριών και θαλασσινών, τους κανόνες υγιεινής για την προετοιμασία και φύλαξη επιδορπίων, παγωτών και γλυκών μειγμάτων,  την παρουσίαση ενός πιάτου και τη σύνθεσή του, το γαλλικό κρασί, την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα, τους τύπους μενού εστιατορίων, βασικές διατροφικές ορολογίες διάσημους Γάλλους Σεφ και γαστρονομικούς οδηγούς, καθώς επίσης και λεξιλόγιο σχετικό με ψάρια και θαλασσινά, επιδόρπια, παγωτά και γλυκά μείγματα και βασικές διατροφικές ορολογίες.