Επαγγελματισμός και Φιλοξενία (CACM_163.1)
Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στους φοιτητές να
αναγνωρίσουν την ανάγκη επαγγελματισμού και φιλοξενίας στην Ξενοδοχειακή και
Τουριστική Βιομηχανία και να τους προετοιμάσει για την αποτελεσματική τους
καταξίωση.
Οι στόχοι αυτού του μαθήματος είναι να επιτρέψει
στους φοιτητές να αναγνωρίσουν τον επαγγελματισμό και την σωστή φιλοξενία προσδιορίζοντας
τα στοιχεία που αποτελούν την δημιουργία ενός ικανού επαγγελματία. Το μάθημα
είναι σχεδιασμένο για να κάνει τους φοιτητές να καταλάβουν τους όρους/συνθήκες
στην Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία και την σημαντικότητα τους. Επίσης
θα τους προετοιμάσει πως να επιδιώξουν τον επαγγελματισμό και τη φιλοξενία μέσω της ανάπτυξης των προσωπικών ποιοτήτων
και αξιών.
Επαγγελματικά Ρωσικά I (CARU_121.1_A)
Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς και απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε φοιτητές με κάποια προηγούμενη εμπειρία στη γλώσσα αυτή. Το μάθημα σκοπεύει να εισαγάγει τους φοιτητές στον τομέα της επισιτιστικής και τουριστικής βιομηχανίας, βοηθώντας τους παράλληλα να αναπτύξουν βασικές γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Ρωσική Γλώσσα.
Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα αποκτήσουν βασικές γλωσσικές δεξιότητες και γραμματική δομή της γλώσσας προκειμένου να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Θα είναι σε θέση να κατανοούν και να χρησιμοποιούν οικείες και καθημερινές εκφράσεις και πολύ βασικές φράσεις που στοχεύουν στην ικανοποίηση αναγκών που σχετίζονται με το επαγγελματικό τους πεδίο. Θα είναι σε θέση να επικοινωνούν με απλό τρόπο υπό την προϋπόθεση ότι ο συνομιλητής θα μιλά αργά και καθαρά και θα είναι διατεθειμένος να βοηθήσει. Αναμένεται από τους φοιτητές να λειτουργούν στο επίπεδο Α1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΙΙ (CAEN_121.1)
This module, as all language modules, is aligned with
the Common European Framework of References for Languages (CEFR). It aims to further extend the basic language
skills in English focusing on communication in culinary professions By the
end of the semester, students are expected to extend their knowledge and skills
so that they will have covered the A2 Level.
Διατροφή (CACM_162.1)
Το
πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εισαγάγει τον φοιτητή στις
βασικές αρχές της διατροφολογίας και τις
τρέχουσες διατροφικές οδηγίες και ανάγκες σε σχέση με την ξενοδοχειακή βιομηχανία και βιομηχανία
παραγωγής τροφίμων.
Το πρόγραμμα στοχεύει να καταστήσει τους φοιτητές ικανούς να αντιληφθούν πώς η βασική διατροφή επηρεάζει την ανάπτυξη, τη συντήρηση και τη λειτουργία του σώματος. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τις διατροφικές ανάγκες που αφορούν τις διάφορες ηλικίες και φάσεις του κύκλου ζωής. Διερευνώνται οι τρέχουσες διατροφικές τάσεις και συστάσεις καθώς επίσης και η επίδρασή τους στη βιομηχανία τροφίμων.
Επαγγελματικά Γαλλικά I (CAFR_121.1)
Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα, όπως όλα τα μαθήματα γλώσσας, είναι εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και στόχος του η εισαγωγή των φοιτητών στον τομέα της γαστρονομίας και του επισιτισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα βασικές γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Γαλλική Γλώσσα. Το μάθημα περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται κυρίως με το οργανόγραμμα και τα καθήκοντα του προσωπικού της κουζίνας, τα τμήματα και τις υπηρεσίες και λειτουργίες της κουζίνας και του εστιατορίου, τα διάφορα είδη εστίασης, καθώς επίσης και λεξιλόγιο σχετικό με φρέσκα λαχανικά. Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα αποκτήσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας, προφορικού και γραπτού λόγου, καθώς και βασική γραμματική δομή της γαλλικής γλώσσας προκειμένου να επικοινωνούν στο εργασιακό τους περιβάλλον παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Θα είναι σε θέση να κατανοούν και να χρησιμοποιούν οικείες και καθημερινές εκφράσεις και πολύ βασικές φράσεις που στοχεύουν στην ικανοποίηση των αναγκών του επαγγελματικού τους τομέα. Θα είναι σε θέση να επικοινωνούν με απλό τρόπο υπό την προϋπόθεση ότι το άλλο άτομο μιλά αργά και καθαρά και είναι διατεθειμένο να βοηθήσει. Οι φοιτητές αναμένεται να λειτουργούν στο επίπεδο Α1.1 του ΚΕΠΑ.
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές ΙΙ (CACM_203.1)
Το μάθημα καλύπτει προχωρημένα εργαλεία της επεξεργασίας κειμένου, των εργαλείων παρουσίασης και των υπολογιστικών φύλλων, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών στην χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα πλαίσια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης.
Κύριες Μέθοδοι Μαγειρέματος (CAPM_115.1)
Σκοπός
του μαθήματος είναι να εισαγάγει τους φοιτητές στις βασικές μεθόδους
μαγειρέματος και την εφαρμογή τους για την ετοιμασία εδεσμάτων. Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές ευρεία
αντίληψη της θεωρίας που διέπει τις βασικές μεθόδους μαγειρέματος, μέσω
εντατικής πρακτικής εξάσκησης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους στις
μαγειρικές τέχνες.
Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές ευρεία
αντίληψη της θεωρίας που διέπει τις βασικές μεθόδους μαγειρέματος μέσω
εντατικής πρακτικής εξάσκησης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους στις
μαγειρικές τέχνες. Οι φοιτητές θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και
να αναλύουν τους διαφόρους τρόπους μεταφοράς της θερμότητας στα τρόφιμα.
Εισαγωγή στην Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών (CAPM_131.1)
Το
μάθημα αυτό στοχεύει στο να εξοικειώσει τους φοιτητές των μαγειρικών τεχνών με
την λειτουργία του τμήματος πώλησης
τροφίμων και ποτών και τις απαιτήσεις που προκύπτουν στο δικό τους επάγγελμα.
Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, τις
διαδικασίες και τα συστήματα των τροφίμων και ποτών και θα είναι σε θέση να
αντιληφθούν την σημαντικότητα της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των
επαγγελματιών κουζίνας και εστιατορίου για ικανοποίηση των πελατών.
Βασικές Αρχές Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας (CAPM_121.1)
Το
μάθημα αυτό σκοπό έχει να εισαγάγει τους φοιτητές στις βασικές δεξιότητες και
τεχνικές που απαιτούνται στον τομέα της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Παρέχει
τις βασικές θεωρίες, δεξιότητες και τεχνικές που σχετίζονται με την εισαγωγή
στην ζαχαροπλαστική και αρτοποιία όπως
τις μεθόδους πρόσμιξης και στολίσματος
των γλυκισμάτων.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να: ·
Εργάζονται ομαδικά και ατομικά
εντός του εργαστηρίου. ·
Χρησιμοποιούν σωστά και
κατάλληλα τον εξοπλισμό του εργαστηρίου συμφώνα με τους κανόνες ασφαλείας. ·
Αναπτύξουν τη δεξιότητα τους στη
ορθή εφαρμογή των βασικών τεχνικών στην αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. ·
Ετοιμάζουν μια σειρά από κλασικά
αρτοπαρασκευάσματα και είδη ζαχαροπλαστείου χρησιμοποιώντας μια ποικιλία
προϊόντων. ·
Αναγνωρίζουν τυχόν λάθη κατά την
ετοιμασία παρασκευασμάτων και να εφαρμόζουν τις κατάλληλες διορθωτικές
τεχνικές.